Vragen

Klik op de vragen om de antwoorden te lezen.

HEAT-SEAL TRANSFERS (BEDRUKKEN VAN KLEDING)

Naast borduren kunnen wij ook kleding bedrukken. Voor het bedrukken van de kleding maken wij gebruik van een transferpers. Hiervoor worden heat-seal transfers geproduceerd, deze kunnen wij door het complexe proces niet zelf produceren.

Deze transfer badges brengen wij onder een bepaalde hitte en druk op uw werkkleding aan. Standaard transfers zijn wasbaar tot 60°C. Voor zware werkkleding gebruiken wij transfers die wasbaar zijn tot 95°C.

HELP! PERSVLAK NA BEDRUKKEN VAN KLEDING

Het persoppervlakte is groter dan de heat-seal transfer. Dit betekent dat op enkele stoffen het persvlak van de drukpers rond het logo zichtbaar blijft. Vaak is één keer wassen voldoende om het persvlak te laten verdwijnen, soms komt het voor dat het persvlak zichtbaar blijft.

Bij borduren heeft u geen last van het persvlak, dit komt omdat het kledingstuk opgespannen word met een borduurhoepel en er geen hitte aan te pas komt.

WAT IS (KLEDING) BORDUREN?

Borduren is het aanbrengen van bijvoorbeeld tekst of bedrijfslogo doormiddel van garen. Een groot voordeel van borduren is dat het duurzaam en kleurecht is. Een nadeel is dat niet alles geborduurd kan worden, wij adviseren u daar graag persoonlijk over.

WAT IS EEN BORDUURKAART?

Een borduurkaart is een digitaal bestand waarin wij uw tekst of logo bouwen / omzetten naar een bestand wat leesbaar is voor het borduurmachine. Zo weet het borduurmachine exact hoeveel steken er nodig zijn en welke kleuren garen.

 • kosten voor een borduurkaart zijn eenmalig

HOE WORD DE PRIJS PER BORDURING BEREKEND?

Wij berekenen de prijs per borduring aan de hand van het aantal vierkante centimeters.

ZIJN DE KOSTEN VOOR WERKKLEDING FISCAAL AFTREKBAAR?

Werk- en bedrijfskleding is 100% fiscaal aftrekbaar als deze aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • de werkkleding is (nagenoeg) uitsluitend voor het werk bedoeld; denk bijvoorbeeld aan een overall, high visibility- werkkleding, veiligheidsschoenen, polo’s, sweaters etc.
 • het (totale) minimale logo opppervlak per kledingstuk moet dan minimaal 70cm² zijn, opsplitsen van logo’s is toegestaan.
 • het logo moet verwijzen naar de onderneming.

WAAR WORD DE BORDURING / BEDRUKKING GEPLAATST?

Dat bepaalt u uiteraard zelf.

 • wanneer uw voorkeur qua productieprocess niet mogelijk is zullen we u daarover informeren

HOEVEEL KLEUREN KUNNEN ER BORDUURD WORDEN?

Het maximaal aantal kleuren per borduring is 15.

KUNNEN KLEUR VERLOPEN GEBORDUURD WORDEN?

Ja en nee, borduren gaat per garenkleur. Er kan een opbouw gemaakt worden van kleuren die dicht bij elkaar liggen maar ten alle tijden zal er een overgang zichtbaar zijn omdat er niet meerdere kleuren tegelijk geborduurd kunnen worden.

ZIJN PRODUCTEN NA BORDUREN NOG WATERDICHT?

Nee, doordat er allemaal kleine gaatjes gestikt worden in het product is het niet meer waterdicht. Echter is het een afweging in hoeverre dat een nadelig effect kan hebben op uw situatie / kleding gebruik.

BORDUREN EN BEDRUKKEN JULLIE OOK AANGELEVERDE PRODUCTEN / KLEDINGSTUKKEN?

Wij borduren en bedrukken alléén aangeleverde producten / kledingstukken die wij niet zelf kunnen leveren.

 • bewerken van aangeleverd textiel is geheel op eigen risico
 • wij vergoeden geen aangeleverde producten / kledingstukken die tijdens het proces (overhoopt) kapot gaan of beschadigen

EIGEN RISICO BIJ AANGELEVERD TEXTIEL

Bewerken van aangeleverd textiel is geheel op eigen risico.

Indien er iets misgaat tijdens, voor of na het bewerken, zullen wij uw goederen niet vergoeden, compenseren of vervangen. Ook problemen die pas achteraf blijken worden niet vergoed (zoals wasproblemen).

Waarom eigen risico?
Het is normaal dat er uitval is tijdens de productie (misdrukken etc). Bij onze eigen producten berekenen wij hiervoor een percentage in de verkoopprijs. Verder lijken producten soms goed te bedrukken of borduren, maar blijken deze achteraf door onzichtbare coatings etc. toch niet goed te hechten.

Verder zijn bewerkingstarieven vaak laag t.o.v. de waarde van de goederen zoals bij dure jacks. Een enkele misdruk vergoeden zou dan al meer kosten dan de hele drukorder opbrengt.

Is uw product wat duurder zoals jassen, of wat lastiger te bewerken zoals kunststoffen?
U loopt meer risico, zorg dat u ons een proefexemplaar beschikbaar stelt zodat wij o.a. hechtingsrisico’s d.m.v. testen kunnen beperken.

Is uw aangeleverde product uniek, of (bijna) onvervangbaar?
Laat het dan niet bewerken, de risico’s zijn te groot, en als het dan toch moet meldt dit vooraf en overleg welke technieken de minste risico’s met zich meebrengen. Soms zijn die wat duurder maar dat is het dan wel waard.

 

WELKE BESTANDSFORMATEN ZIJN ER NODIG OM TE BORDUREN / BEDRUKKEN?

Graag ontvangen wij de tekst of het logo als .eps of .ai bestand.

 • let op dat lettertypes / teksten omgezet zijn naar lettercontouren.
 • bovengenoemde bestandsformaten niet in uw bezit? Wij kunnen ook uit de weg met .pdf .jpg .png (etc.) bestandsformaten
 • wij kunnen bestanden ombouwen naar .eps of .ai daar kunnen extra kosten aan verbonden zijn, wanneer dit het geval is brengen wij u hiervan op de hoogte
 • aanleveren kan via e-mail

WELKE VEILIGHEIDSNORMEN ZIJN ER VOOR WERKSCHOENEN?

Elke door ons verkochte veiligheidsschoen is gecertificeerd door een erkend testinstituut en voldoet aan de EN 345 normering. Ook voldoen al onze veiligheidsschoenen aan de S-codering (safety). Dat houdt in dat de werkschoen een veiligheidsneus (bestand tegen een belasting met een energie kleiner of gelijk aan 200 joule) heeft.

Veiligheidsschoenen zijn onder te verdelen in vijf S-classificaties. Naast de algemene eisen moeten de schoenen en laarzen geschikt zijn voor de omstandigheden waarin ze gebruikt worden.

 • S1 werkschoenen hebben dus minimaal een veiligheidsneus, maar zijn ook antistatisch en nemen energie op in de hak. Werkschoenen die voldoen aan de S1 zijn geschikt voor werk in droge omstandigheden.
 • S1P werkschoenen hebben net als de S1 werkschoenen een veiligheidsneus, maar ook een veiligheidszool. De schoenen zijn dus geschikt voor droge plaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond liggen
 • S2 werkschoenen zijn hetzelfde als S1, maar hebben daarnaast een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. Deze veiligheidsschoenen zijn dus geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden of op plaatsen waar het vochtig kan worden, zoals buiten.
 • S3 werkschoenen zijn een combinatie van S1P en S2 schoenen. Deze waterbestendige werkschoenen met veiligheidsneus, en -zool worden het meest gebruikt en besteld dat komt omdat ze voor vele werkomstadigheden geschikt zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken als u uw voet stoot of in iets scherps stap want uw voeten worden beschermd.
 • S4 werkschoenen zijn hetzelfde als S1, maar de schoenen of laarzen zijn gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen en zijn daardoor waterdicht.
 • S5 werkschoenen zijn hetzelfde als S4, maar hebben ook een tussenzool en antislipprofiel. De schoenen zijn dus het meest veilig